[subcontent;block=div] [subcontent.content]

JURA | ADELINE HOUILLON & RENAUD BRUYERE | UN VIN NATURELLEMENT FAIT

Datum: 21-11-2012








 

MOMENT SUPRÊME

Adeline Houillon en Renaud Bruyère studeerden allebei aan de gerenommeerde Hotelschool in Tain l'Hermitage waar Renaud ook geboren is. Adeline is de zus van Emmanuel Houillon en tot 2011 werkten zij samen op het domein van Pierry Overnoy. Voordat Renaud in 2004 bij Adeline in Pupillin kwam wonen was hij Chef de Cuisine maar hielp ook in de wijngaard van Stephan Tissot. De ambities van Renaud waren niet onopgemerkt gebleven dus moedigde Stephan Tissot Renaud aan om het stukje wijngaard Les Tourillons over te nemen op een van de hoogst gelegen percelen rond Arbois op 400 meter. Het perceel was in 1970 opnieuw aangeplant met Chardonnay, Savagnin en een beetje Trousseau en werd door de jaren heen onderhouden door verschillende eigenaren. Renaud en Adeline begonnen direct met organische wijnbouw en in 2011 werden er 250 flessen rood en ongeveer 700 flessen wit gemaakt en happy us, wij waren erbij. Op het moment suprême!

gedroomd huwelijk

Naast de opvoeding van hun drie kinderen werkt Adeline full-time mee waarbij de focus ligt op een volledig natuurlijk verloop zowel in de kelder als in de wijngaard. Beide geloven heilig in een gedroomd huwelijk voor een wijn mits van gezond terroir en van gezonde druiven waar niets aan hoeft te worden toegevoegd. In 2012 lacht het geluk Renaud en Adeline toe en kunnen zij een organisch bewerkt perceel in Pupillin, dat ook Ploussard voortbrengt bemachtigen. Hiermee komt de productie op ongeveer 3500 flessen. In 2013 zijn zij nog eens verzekerd van 2 ha extra waarvan een gedeelte al organisch bewerkt is en het andere nog in conversie. De werkwijze is onvoorwaardelijk die van de leer van de biodynamie.

FINGERSPITZENGEFÜHL

Als er iemand in staat is om bellen te laten rinkelen en mensen versteld doet staan van intuitive flair en aangeboren Fingerspitzengefühl voor vinificatie dan is het wel Adeline. Zij heeft niet alleen gevoel voor kwaliteit, subtiliteit en detail, maar zij weet ook de toon te zetten tot tevredenheid en dat brengt een geluksgevoel bij iedereen die haar kent.

Met vrijwel niets hebben Adeline en Renaud iets weten neer te zetten dat je zult raken. Het gaat niet zomaar, dat weten zij allebei maar voor bevlogen wijnmakers die denken tot in het allerkleinste detail gaat alles altijd lukken.

 

le vin parle tout simplement!


 

 



 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine